Menu Restauracji ZEFIR

Dania przygotowane ze świeżych składników z zachowaniem odpowiednich norm sanitarnych (na miejscu i na wynos*)

Zupy:

Kisyłycia z ziemniakami (danie regionalne)    11 zł

Rosół z makaronem                                               11 zł

Zupa pomidorowa z makaronem                        11 zł

Przystawki:

  • Tatar wołowy z grubo siekanej wołowiny, podawany z cebulką marynowanymi grzybami i korniszonami oraz masełkiem i pieczywem      24 zł
  • Smalec ze swojskim chlebem, cebulką i ogórkiem małosolnym                   12 zł
  • Rydze marynowane podawane ze swojskim pieczywem i masełkiem          14 zł

Dania główne:

Gołąbki z tartych ziemniaków ze skwarkami (danie regionalne)            15 zł

Hryczanyki z sosem grzybowym (kotlety z kaszy gryczanej i mięsa wieprzowego (danie regionalne)    – 18 zł

Kotlet schabowy z kością podawany z ziemniakami i surówką z białej kapusty           32 zł

Filet drobiowy panierowany z frytkami i surówką z marchewki i jabłka                    24 zł

Tradycyjny pstrąg podawany z frytkami i surówką colesław lub gotowany  na parze z warzywami, masełkiem czosnkowym i migdałami         30 zł

Naleśniki ze szpinakiem i czosnkiem niedźwiedzim                        18 zł

Gulasz z dzika z warzywami serwowany z plackami ziemniaczanymi zdobiony śmietaną   33 zł

Marynowana polędwiczka wieprzowa w sosie z podgrzybków podawana z gotowanymi ziemniakami i bukietem warzyw          32 zł

Pierogi ruskie      19 zł

Placki ziemniaczane ze śmietaną 18 zł

Fuczki z sosem czosnkowym (placki z kapusty kiszonej – danie regionalne)     17 zł

Sałatka grecka (sałata lodowa, świeży ogórek, pomidor, ser feta, oliwki, sos winegret)      18 zł

Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowym posypany parmezanem i natką pietruszki       23 zł

Pierogi Bojka i Łemka z kapustą i ziemniakami podawane ze skwarkami i kwaśną śmietaną (danie regionalne)    19 zł

Chrupiące krokodylki podawane z frytkami i ketchupem      16 zł

Pizza:

Margherita                                                                                         25 zł
(sos pomidorowy, ser mozzarella, oregano)

Chłopska                                                                                            30 zł
(sos pomidorowy, ser mozzarella, boczek, kiełbasa,
papryka, cebula, oregano)

Salami                                                                                                30 zł
(sos pomidorowy, ser mozzarella, salami, oliwki oregano)

Dodatki:

Frytki 150g               8 zł

Sos czosnkowy         3 zł

Ketchup                     3 zł

Desery:

Gorące maliny na lodach waniliowych z aromatyczną miętą        12 zł

Szarlotka z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi                         12 zł

Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną                                        12 zł

Napoje:

Piwo butelkowe 0,5l                                                                                          8 zł

Pepsi Cola/7UP/Mirinda 0,5l                                                                         8 zł

Lipton ice tea 0,5l                                                                                              8 zł

Woda 0,5l                                                                                                            6 zł

Napój energetyczny                                                                                         10 zł

Sok 0,33l (czarna porzeczka, multiwitamina, jabłko, pomarańcz)         8 zł

Restauracja ZEFIR ul. Dworska 13, Polańczyk tel.: +48 508 311 005,

Czynna od 13:00 do 21:00

Bar czynny do 23:00

*do każdego dnia należy doliczyć opakowanie jednorazowe w cenie 2 zł

** dowóz za dodatkową dopłatą