COVID-19 Informacje
Ośrodek ZEFIR w obliczu COVID-19
Procedury w zakresie bezpieczeństwa gości
Zapobieganie i ograniczenie rozprzestrzeniania się koronowirusa COVID-19
(stan na dzień 01.06.2020)
Recepcja
- Wprowadza się dezynfekcje powierzchni lady recepcyjnej każdorazowo po każdym gościu.
- Recepcja osłonięta jest ochronną osłoną.
- Pracownicy obsługi stosują maseczki / przyłbice ochronne oraz rękawiczki jednorazowe.
- Czas pobytu gościa przy recepcji zostaje ograniczony do niezbędnego minimum.
- Wprowadza się ograniczenie liczby osób oczekujących w kolejce do recepcji do 2 oraz zachowanie odpowiedniej odległości pomiędzy gośćmi w kolejce –do min. 2 m.
- Ośrodek zapewnia płyn do dezynfekcji rąk dla gości – łatwo dostępny i widoczny dozownik w holu recepcyjnym.
Restauracja
SZANOWNI PAŃSTWO!
W ZWIĄZKU Z WYTYCZNYMI OPUBLIKOWANYMI PRZEZ MINISTERSTWO ZDROWIA
PROSIMY O STOSOWANIE SIĘ DO PONIŻSZYCH ZASAD:
- W trosce o Państwa i nasze bezpieczeństwo przed wejściem na teren naszej restauracji obowiązuje dezynfekcja rąk oraz obowiązek zakrywania nosa i ust (wyjątek stanowi konsumpcja przy stoliku).
- Do restauracji wchodzimy w maseczkach, wyłącznie w towarzystwie kelnera, który wskaże wolny, przygotowany i zdezynfekowany stolik.
- W przypadku braku miejsc prosimy o ustawienie się w kolejce z zachowaniem odpowiedniego odstępu od innych osób.
- Przy jednym stoliku mogą znajdować się wyłącznie członkowie rodzin lub współlokatorzy.
- Prosimy o unikanie zbędnego przemieszania się (wyjątek stanowi wyjście do toalety).
- Informujemy, że w restauracji może przebywać jednocześnie 35 osób.